FÉMLEMEZ TETÖK FESTÉSE

Ipari telepeken fémlemez tetőket és csarnokok külső burkolatát látjuk el védőréteggel. Ezen kívül lakóházak, családi házak, szállodák, középületek, stb. fémlemez födémjeinek festését végezzük. Több száz négyzetméternyi tető bevonatozása terén 25 éves tapasztalattal rendelkezünk.

Horganyzott és alumíniumlemezből készült tetőket és falburkolatokat rendszerint időjárási viszontagságok, korrózió és oxidáció elleni védelemmel látjuk el. Időnként azonban speciális, egyedi igényeknek is eleget teszünk. Feladatul kaptuk például a tetőfelület hőmérsékletének csökkentését. Zöld színű kerámia szemcsékkel szórt bitumenes lemezekből álló csaknem új tetőt speciális fehér festékkel kentük le, hogy csökkentsük a forró nyári napokon a csarnokba áramló levegő hőmérsékletét. Kb. 90 000 m2 felületről volt szó, ahol saját, szélsőséges klíma alakult ki. A bevonat eredményeként a hőmérsékletet átlagosan 27 °C-kal sikerült csökkenteni.

A fémlemez tető felületének festéshez történő előkészítéséhez rendszerint nagynyomású vízsugarat használunk. Leggyakrabban a fémlemez felületének 500 BAR nagynyomású vízsugárral való tisztításáról és speciális, nagyteljesítményű rotációs fúvókák használatáról van szó. Ezzel az eljárással távolítjuk el a régi egyenetlen bevonatokat vagy a leváló rozsdás réteget is a sérült helyekről. A csupán a szennyeződéseknek felületről való eltávolításához 300 BAR nyomású berendezéseket használunk, amelyek kémiai tisztítószerekkel működnek. Amennyiben nagyteljesítményű felülettisztításra van szükség, szélsőségesen nagy, 1000 BAR nyomású vízsugár alkalmazása lehetséges.

Márkás és hosszútávon kipróbált festékanyagokat – leggakrabban különféle változatú kétkomponensű epoxidot és polyuretánt – használunk (a korrózió és egyéb hatások elleni védelem szintje szerint). A külső védőbevonatot értelemszerűen több színárnyalatból keverjük (RAL), ami eleget tesz a különböző esztétikai kívánalmaknak is.

Az összes munkálatot a biztonsági előírások szigorú betartása mellett végezzük. Cégünk személyek illetve társaságok iránti kárfelelősségi biztosítással rendelkezik. Minden dolgozónk fel tudja mutatni a munkavédelmi, a szerelőpódium kezelésére, valamint a magasban végzendő munkára vonatkozó képzésekről szóló kötelező, összes érvényes tanúsítványt.

A magasban végzett munkákhoz saját speciális szerelőpódiumainkat használjuk, ezen kívül hegymászó felszerelés és speciális létrák állnak rendelkezésünkre. Szerelőpódiumaink a lehető legszélsőségesebb oldalirányú illetve magassági hozzáférést teszik lehetővé, s paraméterei megfelelnek a rendkívül nehezen hozzáférhatő helyeken való mozgásnak is. A berendezés beszerzésekor annak további jellemzőit is minden esetben valóban gazdag és hosszútávú tapasztalatainkból kiindulva választjuk meg. Ennek következtében problémamentesen közlekedünk és dolgozunk a gyártócsarnokok szűkös környezetében, de az épületek, objektumok környékén végzett terepmunkák során is. Pl. az NR 22 típusú pódium képes 80 cm-es ajtón átjutni, majd „bent“ 22 méter magasban, mindkét oldali irányban 11,3 méter távolságban dolgozni! A tetők festése során vízbefolyással, a tető korrodálásával, nyukakkal, tömítési hibákkal, „esőbefúlyással“, stb. összefüggő kisebb javításokat is végzünk.