TISZTÍTÁS ÉS PORELSZÍVÁS CSARNOKOKBAN ÉS A MAGASBAN

Mi mindent tisztítunk leggyakrabban

A gyártócsarnokokban és raktárakban a mennyezet, a falak, burkolatok, ablakok és egyéb nyílások ipari tisztítását végezzük. Tisztítunk ezen felül falon illetve magasban elhelyezett műszaki és technológiai szerelvényeket. Rendszerint légtechnikai, víz-, gáz-, sűrített levegőt vezető és fűtő szerelvényekről van szó, a fűtőtesteket is ideértve. Végezzük elektromos rendszerek, világítótestek, kapcsolótáblák, híddaruk és egyéb darupályák, acélszerkezetek, rácsostartók és építészeti betonelemek tisztítását is. Az üzemcsarnokokban és raktárakban a gyártó technológiák és gépek, legkülönfélébb szállítószalagok, vermek, tűzvédelmi szerelvények, klímaberendezések, légvezetékek és sok más berendezés tisztítását végezzük még…

Hogyan tisztítunk leggyakrabban

Ipari porszívózás – A legkülönfélébb ipari porszívókat használjuk, pl. nehezen hozzáférhető helyeken a rendkívül könnyű háti porszívóktól kezdve az igen erős „féltonnás“, mobil és rendkívül nagy teljesítményű, 2 db 15kW-os turbinával ellátott poszívókig. Ezek az óriás porszívók – pl. az öntödékben ­– könnyűszerrel eltakarítják a komoly szennyeződéseket is.

Vegyi tisztítás – Több gyártótól származó, több tucatnyi típusú ipari tisztító vegyianyag segítségével értünk el sikereket – csehországi és külföldi üzemcsarnokok százaiban – a szennyeződések legkülönfélébb fajtájának eltávolítása terén. Ezt a tisztítási módszert gyakran kombináljuk speciális gőztisztító berendezés használatával.

Ipari „száraz“ gőz“ – A 10 BAR nyomásnak, a 180 °C-os hőmérsékletnek és a 250 kg „száraz“ gőznek köszönhetően – speciális kiegészítő elemek, ipari vegyianyagok és számos cégünkön belüli újítás segítségével – nehezen hozzáférhető helyeken is egy óra alatt fel tudjuk venni a harcot a legkülönfélébb szennyeződésekkel. A nehezen hozzáférhető helyek takarításához – az általunk kifejlesztett géppel kombinálva több különféle egyedülálló technológiát alakítottunk ki. „Innovációink“ jelentősen növelik a csarnokok mennyezetén végzett tisztítás produktivitását.

Vízkalapács – A 250-2800 BAR nyomás alatt áramló víz segítségével történő tisztítást leggyakrabban acélszerkezeteknél és tetőkön alkalmazzuk. Egyes gépeink zsírtalanító kemikáliák és tisztítószerek elszívására is alkalmasak. Nagynyomású vízsugarat használunk időnként a hulló vakolat és régi festékek csarnokok mennyezetéről való eltávolításához is. Ez azonban csak ott lehetséges, ahol megengedhető, hogy a tisztítás során nagyobb mennyiségű víz keletkezzék (leginkább üres gyártócsarnok esetében).

Pneumatikus tűs leverő gép – Régi, sérült, leváló festékanyagok eltávolítására – leggyakrabban acélszerkezetek tisztítása során, további festékréteg felvitele előtt – használjuk. Mivel azonban ez a módszer rendkívül lassú, csak kisebb felületek tisztítására alkalmas.

Szárazjég fúvás – Ez esetben a műszaki és technológiai részelemek tisztításának korszerű, ökológikus, nem abrazív módszeréről van szó, hulladék és szennyeződés keletkezése nélkül. A szárazjég cca. 70 °C-os hőmérséklettel rendelkezik. Sajnos, ez a remek tisztítási eljárás nagy felületek esetén meglehetősen lassú és költségigényes, ezért alkalmazzák elsősorban technológiai részelemek (pl. az autógyártás terén) rendszeres tisztítására és karbantartására.

Speciális tisztítás – Egyedi igény alapján – a hagyományostól eltérő típusú vagy igen nagy mennyiségű szennyeződés eltávolítása érdekében – évente többször kísérletezünk különféle speciális tisztítási módszerekkel. Erre általában a megrendelő üzemi csarnokában kerül sor rövid próbák formájában. Az ilyen próbák és új kihívások a múltban már többször hozzájárultak új eljárások, módszerek kialakításához, illetve gyakran vezettek az eljárás gyorsításához vagy éppen költségmegtakarításhoz. Újításaink közül leginkább a mennyezeti lemezek és lemezfalak – akár igen nehezen hozzáférhető helyeken is végezhető, vagy pl. régebbi gyártócsarnokok betonmennyezetén lévő sérülések régi festéktől vagy vakolattól való – tisztítására vagyunk büszkék.